Blue Monday / Getver, maandag!

Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat heel veel mensen dit tegelijk hebben? Zou het kunnen dat we dit van elkaar oppikken en versterken?
Als het jouw leven zou vergemakkelijken, zou je het dan willen weten?

Wat als je zou weten dat 99,9% van “jouw” gedachtenneo kung fu paint, gevoelens en emoties niet van jou is?  Zie jezelf als een grote satelietschotel die alle ronddwarrelende gedachten uit de lucht plukt. En jouw verstand breit er een mooi verhaaltje omheen en verklaart het, zodat het in jouw context past. Het is dus jouw gedachte geworden. (Its your mind that makes it real, Morpheus to Neo, Matrix)

Het goede nieuws is dat je hier heel snel achter (en vanaf!) komt door het stellen van een vraag: “Van wie is dit? Is dit van mij?” Als het ook maar een pietsie verlicht, is het niet van jou!

Sherlock_Holmes_Portrait_Paget cut out linksVan wie wel? Dat maakt niet uit! Je hoeft niet op onderzoek uit te gaan van wie deze gedachte is, om het kwijt weer te raken. Want wie zegt dat degene van wie jij het opving, het niet van  een ander heeft opgepikt?

Wat je doet is zeggen:“Ik stuur het terug naar de afzender”. Want als het niet van jou is, maar van een ander, hoe kun je het dan ooit oplossen? En de ander heeft er ook weinig aan dat jij bij wijze van spreken wakker ligt van zijn/problemen!

Bizar? Vreemd? Waarom wist ik dit niet eerder? Helemaal waar! Maar je hebt nu de informatie. Doe er je voordeel mee.

Of niet.

Je leven zou wel eens heel veel makkelijker kunnen worden 🙂

Wat is er nog meer mogelijk?

Meer weten? Dit is materiaal uit de eendaagse Bars class van Access Consciousness.    http://www.wordjezelf.net/agenda/ voor meer info en aanmelden