Beterder na de vitaminecheck!

Wist jij dit over jouw lichaam?

Jouw lichaam is een kei in compenseren!
Compenseren gaat lang goed.
Jouw lichaam doet er alles aan om jou op de been te houden, waardoor je – soms wel jarenlang – “klachtenvrij” functioneert.

Totdat er grote stress ontstaat
Er gebeurt ineens (te) veel tegelijk, een stressvolle situatie duurt lang of de aanlevering van voedingsmiddelen verandert.
Dan is er teveel om te compenseren en krijg je klachten. Dan pas merk je dat jouw systeem niet optimaal werkt en beter kan functioneren.

Een mooi voorbeeld
Onlangs deed ik een Vitamine Check bij een hoogbejaarde dame.
De dame in kwestie had een pijnlijke wond die maar niet wilde genezen.
Na weken van wondverzorging, rust en antibiotica, kreeg ze te horen dat ze rekening moest houden met een hersteltermijn van circa drie maanden.
Ze zat behoorlijk in de put.

Tijdens de test bleek dat haar lichaam een verwerkingsprobleem had met de volgende stoffen: choline, chroom, magnesium, ijzer en vitamine D.
Haar lichaam nam onvoldoende van deze stoffen op en had een tekort!

Dat zie je vaker bij ouderen, mede doordat ze minder gaan eten en drinken.
Dan is het helemaal cruciaal dat alle bouwstoffen die je nuttigt, optimaal worden opgenomen.

Eiwit
Een stof waar ook vaak een probleem mee is, is eiwit. Daarom testte ik deze, ook al is het geen vitamine of mineraal. Eiwitten (proteïnen) dienen als bouwstof en brandstof voor ons lichaam. Ze zijn noodzakelijk voor de groei, herstel en instandhouding van het lichaam.
Reden om dat ook bij deze dame te testen. Zij nam inderdaad slechts een percentage op van de eiwitten die ze at. Ze wilde hiervoor graag behandeld worden. En dat kan gewoon naast de wondverzorging en medicijnen!

De behandeling had resultaat!
Binnen drie weken en na twee behandelingen was de wond van de dame gereduceerd tot een fractie van de oorspronkelijke afmeting. Een derde en laatste behandeling zit in de planning.

Dit was zo goed nieuws, dat wilde ik even delen 🙂

Wil jij weten of jouw lichaam alle vitaminen en mineralen opneemt?
Ben je benieuwd of klachten door vitamine- / mineralenopname worden veroorzaakt?

Doe ook een Vitamine Check!

Een Vitamine Check duurt 1,5 uur, normale prijs is € 90,-

Je kunt nu De Vitamine Check boeken met 20% korting!

Claim jouw korting!

Meer weten?
Lees verder

Banner vitamine-check

Wat is de Vitamine Check?

Bij de vitaminecheck test ik of je alle vitaminen en mineralen opneemt en uitscheidt, en of jouw lichaam tekorten heeft.

Bij de Vitamine Check wordt niet geprikt, het bevat geen lab-testen en ook geen algemene vragenlijst waar een vitamine-advies uitrolt op basis van 50 vragen. (daarover meer in een volgende blog). In plaats daarvan een schets van jouw PERSOONLIJKE situatie, over hoe JOUW lichaam reageert en wat het NODIG HEEFT.

Hoe gaat de Vitamine Check in zijn werk? Het begint bij een basisbalans en een aantal voorbereidende handelingen, daarna volgt de test. Bij dit testen druk ik lichtjes op een uitgestrekte arm. Gaat de arm naar beneden, heeft het lichaam moeite met de stof, blijft de arm op zijn plek, heeft het lichaam geen moeite met de stof. Zo geeft het lichaam aan wat stress oplevert en wat niet. De reden van de stress kan van alles zijn. Dat ontdekken we tijdens het vervolg, tijdens de behandeling.

Wil jij weten of jouw lichaam alle voedingsstoffen opneemt? Doe ook een Vitamine Check!

Heb je vragen of wil je direct boeken? Bel of mail Claim jouw korting!

Weet je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Wil je deze informatie dan doorgeven?