Help, een olifant!!


Vandaag
werd ik sinds lange tijd weer wakker met een olifant op mijn lijf. Wat doe je met zo’n olifant?

Hier het eerste scenario, met tussen haakjes commentaar van een  Access facilitator 🙂

Die olifant moet eraf, lijkt me. (eerste conclusie) Want als mijn dag zo begint kan het niets worden (conclusie 2).zittende olifant

Wat heb ik verkeerd gedaan dat die olifant hier zit? (oordelende conclusie. Dit zou het moment kunnen zijn waarop je de hele voorgaande dag, week of maand doorloopt en bekritiseert om te zien waar het precies fout ging, als je dat echt wilt weten)

Hoe krijg ik die $%@# olifant eraf? (oordeel).

Is dit van mij of van een ander? Wat is het, wat kan ik er aan doen, kan ik het veranderen, hoe kan ik het veranderen? (Dit zijn wel echte vragen!) Maar inmiddels zit de olifant ingemetseld in energetisch cement door conclusies en oordelen. Knap als je nu nog met een “open mind” deze vragen kunt stellen.

Dit scenario heb ik heel vaak gebruikt. Meer olifanten gegarandeerd! Ik zette alles schrap en ging in gevecht met de olifant. Moedig, maar niet heel slim. Mijn weerstand was torenhoog en er was geen beweging meer in te krijgen. Ik moest de oplossing vinden om het probleem op te lossen. Maar met welk doel? Wilde ik per se weten waar het van kwam zodat ik de situatie kon veranderen? Of wilde ik de situatie veranderen? (misschien wil je de twee laatste zinnen nog eens lezen?)

Vandaag pakte ik het anders aan. Voordat ik in de “help, brand, een olifant-stand” kwam, bekeek ik de olifant eens rustig. Goh, interessant. Wat is dit? Hmmm, een olifant? Ik vroeg mijn barrières zich te verlagen, dat gaf al direct lucht (Je hoeft niet te weten hoe, gewoon een paar keer met intentie vragen en het werkt). Vervolgens vroeg ik mijn energie zich zo groot te maken als het universum. (ook gewoon vragen)

Ik had op zich nog niets “aan de olifant gedaan” maar het voelde al een stuk lichter. Een paar keer mijn all-time-favorite, bruikbaar bij voor en tegenspoed: Alles in het leven komt naar me toe met gemak, vreugde en glorie. Nog een paar vragen: Hoe wordt het beter dan dit? Welke energie, ruimte en bewustzijn kunnen ik en mijn lichaam zijn om hier met gemak mee om te gaan? Hoeveel plezier kan ik hebben vandaag?

Jippie, een nieuwe dag!

Oja, dag olifant

Mijn vraag aan jou:

Hoe doe jij dat? Heb jij ergens mee geworsteld waarvoor je een werkwijze hebt gevonden die voor jou werkt? Of speelt er nog iets waarvoor je juist nog geen “omgangsvormen” hebt ontdekt en dat zich herhaalt, al dan niet in andere verschijningsvormen?

Hoe pak jij iets aan om ergens mee om te gaan? Is het inmiddels makkelijk en zoja, hoe ben je daar gekomen? Heb je een bepaalde routine die werkt? Trap je nog wel eens in dezelfde valkuil? Lukt het je juist helemaal niet en loop je elke keer tegen hetzelfde aan?

Heb je nog tips of een andere aanpak? Heb je effect van (wellicht jarenlange?) training? Noteer jouw verhaal zo specifiek mogelijk in het commentaarveld. Dan kunnen de reactie(s) ook specifiek zijn. Of ik schrijf er een blog over, als je dat wilt.

Jouw verhaal kan anderen inspireren!

Dit kun je kwijt in het veld hieronder, want we zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

PS. DEEL dit artikel s.v.p. met jouw netwerk, zodat ook de mensen in jouw netwerk ervan kunnen profiteren.